haarwerken dragen tijdens het sporten?

Als je een haarwerk draagt, is het waarschijnlijk een van de eerste vragen die in je opkomt: "Wat kan ik er allemaal mee: is het veilig om mijn haarwerk te dragen tijdens het sporten of zwemmen?" Het goede nieuws is: ja, dat is helemaal veilig! In dit blogartikel duiken we dieper in op deze vraag en geven we je enkele tips om je haarwerk op z'n plaats te houden tijdens je actieve bezigheden.

Veel vrouwen vragen zich af of het wel verstandig is om hun haarwerk te dragen tijdens het sporten. Ze zijn bang dat het haarwerk losraakt, verschuift of beschadigd raakt door het bewegen en zweten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen is er - in mijn 20 jaar alopecia en 10+ jaar haarwerkervaring - eigenlijk niets om je zorgen over te maken.

Extra sterke tape voor extra zekerheid

Dit is mijn go-to tip. Als je van plan bent om intensief te sporten of te zwemmen, kan het gebruik van extra sterke tape (blauwe tape) een goede oplossing zijn. Deze tape is speciaal ontworpen om je haarwerk stevig op z'n plaats te houden, zelfs als je flink aan het bewegen bent of gaat zweten. Je plakt het op je haarwerk en bevestigde het daarna met haarwerk en al op je hoofd. Mijn haar is inmiddels zo dun / ik heb kale plekken, waar ik die tape precies op mik. Ik yoga ermee, ren ermee, zwem ermee (hoofd boven water) en plak het als ik naar zomer festivals ga waar ik van plan ben flink te gaan dansen.

Wel altijd handig:

  • Regelmatig even checken: Controleer regelmatig of je haarwerk nog goed zit, vooral na intensieve activiteiten. Zo kun je snel ingrijpen als er iets los begint te raken (nieuwe tape-je, even opnieuw clipjes doen, etc)

  • Gebruik goede kwaliteit tape: Investeer in goede kwaliteit tape die speciaal geschikt is voor haarwerken. Normaalgesproken gebruik ik de witte, voor extra zekerheid gebruik ik de blauwe. Dit zorgt voor een langdurige en veilige bevestiging.

In mijn ervaring is het helemaal veilig om je haarwerk te dragen tijdens het sporten of zwemmen. Met de juiste voorbereiding en de juiste producten kun je met een gerust hart genieten van je favoriete activiteiten zonder je zorgen te maken over je haarwerk - en dat willen we!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over het dragen van haarwerken?

Vorige
Vorige

in Gesprek met Veronique Pardoen: Twee Vrouwen, Eén Missie in de Alopecia Wereld

Volgende
Volgende

Schaamte en Alopecia: Een diepgaand gesprek met Aukje Nauta