Schaamte en Alopecia: Een diepgaand gesprek met Aukje Nauta

Schaamte is een emotie die we allemaal wel kennen, maar waar we vaak liever niet over praten. Het kan ons vasthouden, ons isoleren en ons zelfbeeld negatief beïnvloeden. Vooral als je te maken hebt met haarverlies door alopecia, kan schaamte een grote rol spelen in hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Maar wat als schaamte niet alleen maar negatief hoeft te zijn? In deze podcast duik ik samen met Aukje Nauta, expert op het gebied van schaamte, in dit onderwerp en hoe het zich verhoudt tot alopecia.

Aukje Nauta is niet zomaar een expert op het gebied van schaamte. Ze is spreker, schrijver, psycholoog én een ontzettend leuk mens. Ze schreef het fantastische boek over schaamte, waarin ze dieper ingaat op wat schaamte precies is en hoe het kan worden getransformeerd van een negatieve naar een positieve emotie.

Het verliezen van je haar door alopecia kan leiden tot gevoelens van schaamte. We voelen ons soms minder vrouwelijk, minder aantrekkelijk en bang voor het oordeel van anderen. Maar Aukje benadrukt dat schaamte een natuurlijke emotie is die iedereen wel eens ervaart, en dat het niet iets is om je voor te schamen.

In onze podcast bespreken we hoe schaamte, als het op de juiste manier wordt aangepakt, een krachtige en positieve emotie kan worden. Aukje deelt tal van eigen awkward voorbeelden en vertelt hoe je schaamte kunt gebruiken als een instrument voor persoonlijke groei en zelfacceptatie.

Na het luisteren naar deze podcast zul je begrijpen dat schaamte heel natuurlijk is en heb je praktische tools gekregen om jouw schaamte als iets positiefs en krachtigs te kunnen beschouwen. Het is een eye-opener voor iedereen die worstelt met schaamte, en vooral relevant voor vrouwen die te maken hebben met haarverlies door alopecia.

Ben je benieuwd geworden naar ons gesprek over schaamte en alopecia? Luister dan nu naar onze podcast! Het is een waardevolle bron van informatie, inspiratie en praktische tips die je kunt toepassen in je dagelijks leven.

Luister hier naar de podcast met Aukje Nauta

Ik hoop dat deze podcast je inzichten geeft en je helpt om schaamte te begrijpen en te gebruiken als een krachtige emotie in plaats van een belemmering. Veel luisterplezier!

Vorige
Vorige

haarwerken dragen tijdens het sporten?

Volgende
Volgende

Zomer met Alopecia