Een Openhartig Gesprek met Barbara van Beukering: Over Alopecia, Verlies en Herkenning

2020 was een jaar van verlies voor Barbara van Beukering, journalist, auteur, spreker en oud-hoofdredacteur. Een jaar dat in het teken stond van verlies in de breedste zin van het woord. Maar het was ook het jaar waarin ze haar boek 'Het jaar waarin ik mijn haar verloor' schreef, waarin alopecia de rode draad vormt. In deze podcast duik ik samen met Barbara in haar ervaringen met alopecia en praten we over haar inspirerende boek.

Barbara's boek is een aangrijpend en herkenbaar verhaal over haar ervaringen met alopecia. Ik verslond haar boek vorig jaar en kon me in veel situaties herkennen. Van het grissen van petjes van de plank om je hoofdhuid te verbergen tot het wennen aan een haarwerk, het boek raakte me diep. Het is open, eerlijk en no-nonsense, net als het gesprek dat we in deze podcast hebben gevoerd.

In onze podcast bespreken we de emotionele en fysieke impact van alopecia, maar ook de schaamte, het gevoel van bang zijn om ontdekt te worden en de zoektocht naar acceptatie. Barbara deelt haar persoonlijke verhalen en ervaringen op een manier die je raakt en inspireert.

Als je 'Het jaar waarin ik mijn haar verloor' nog niet hebt gelezen, raad ik je van harte aan om dat te doen. Het boek zal je laten lachen, misschien zelfs laten huilen, maar bovenal zal het je erkenning en herkenning geven van alle dingen die de meeste van ons doormaken. Ook voor partners en moeders is het een aanrader, om beter te begrijpen wat alopecia met iemand kan doen en hoe je kunt steunen.

Ben je benieuwd naar ons openhartige gesprek over alopecia, verlies en herkenning? Luister dan nu naar onze podcast! Het is een waardevol gesprek dat je niet wilt missen.

Luister hier naar de podcast met Barbara van Beukering

Ik hoop dat dit gesprek en Barbara's boek je inspireren, steunen en laten zien dat je niet alleen bent in je ervaringen met alopecia. Laat me vooral weten wat je ervan vond - en deel jouw eigen ervaringen en verhalen. Veel luisterplezier!

Vorige
Vorige

8 tips tegen piekeren

Volgende
Volgende

zelfvertrouwen vs eigenwaarde