De alopecia dag in linda.

Mijn partner crime Veronique Pardoen, met wie ik op 13 april De Alopecia Dag organiseer, staat in de Linda! Hieronder een stukje uit het artikel - we zijn super blij dat er meer aandacht voor vrouwen met alopecia komt op deze manier (en kijken natuurlijk enorm uit naar 13 april!).

Via Instagram komt ze in contact met Evelien Pabbruwe. “We weten beide wat alopecia inhoudt. Ik had universalis, nu areata (pleksgewijze kaalheid, red.) en Evelien heeft weer de andere vorm, androgenetica, waarbij je haar langzaam uitvalt.” Samen besluiten ze een Alopecia Dag te organiseren, speciaal voor vrouwen die met de aandoening te maken hebben. “We denken dat vrouwen veel baat hebben bij zo’n dag met tips, ervaringsverhalen, erkenning en verbinding.

Op 13 april dit jaar vind de eerste editie plaats, in Utrecht. Er is plek voor twintig vrouwen met verschillende soorten haarverlies. “We willen het persoonlijk houden. Zo gaan we verschillende workshops geven, zoals wenkbrauwen tekenen en sjaals knopen, maar ook op het gebied van mindset. Hoe praat je tegen jezelf in de spiegel, en hoe zorg je ervoor dat je positiever naar jezelf gaat kijken? In het begin kan het lastig zijn om naar jezelf te kijken in de spiegel en jezelf te accepteren, of snapt je omgeving niet wat je doormaakt.

We bieden een veilige setting, geen enkel onderwerp wordt gezien als een taboe. Het is zo belangrijk dat je niet alleen negatieve verhalen leest en hoort, maar juist de positieve verhalen en handvaten krijgt om ermee om te gaan. Je bent je ziekte niet, je hébt het.”

Lees het hele artikel hier.

Meer weten over De Alopecia Dag? Check de website.

Vorige
Vorige

Accepteren is een keuze…

Volgende
Volgende

8 tips tegen piekeren