van slechte ochtend naar stralende avond

Je kent het wel, zo'n dag waarop het lijkt alsof de wereld tegen je samenspant… Je wordt wakker en voelt je allesbehalve fantastisch. Onprettig, onrustig, knorrig en eerlijk gezegd ook een beetje onooglijk. Het overkomt ons allemaal. Dus, laat me je helpen! In dit artikel deel ik 5 no BS tips met je hoe je deze dag kunt omdraaien zonder al te veel gedoe.

1. Douchen met Power

Geen zin om uit bed te komen? Grote kans dat je je na een douche een stuk beter voelt. Is altijd zo toch? Dus laat het warme water de spanning wegspoelen. Maak er maar meteen een visualisatie van: stel je voor dat alle negativiteit zo het doucheputje in verdwijnt. En hey, zingen onder de douche is niet verplicht, maar het kan wonderen doen voor je humeur…

2. Kleed je op, niet neer

Het is verleidelijk om in je joggingbroek te blijven rondhangen op dagen als deze. Doe het niet. Trek iets aan waarin je je goed, lekker en mooi voelt. Het kan een wereld van verschil maken voor je gemoedstoestand.

3. Beweging, Geen Excuses

Sporten? Echt? Ja. Het klinkt misschien als een ware marteling (I KNOW), maar beweging is een zeer effectief middel. Een korte snelle wandeling, een paar yoga-oefeningen thuis, wat het ook is, beweeg je lijf. Het brengt je energie op gang en helpt de negativiteit te verdrijven. En daarna is die koffie extra lekker ;)

4. Focus op het Positieve

Dit klinkt als een open deur, maar als alles lijkt tegen te zitten, dwing jezelf dan om iets positiefs te vinden. Of het nu een grappige YouTube-video is, een compliment dat je onlangs hebt gekregen, of gewoon het feit dat je vandaag de zon hebt gezien. Positiviteit begint bij aandacht voor de goede dingen, groot of klein.

5. Plan iets Kleins om Naar Uit te Kijken

Zelfs als je dag nu nog niet beter is, geef jezelf dan iets om naar uit te kijken. Het kan zo simpel zijn als een lekkere maaltijd vanavond, een aflevering van je favoriete serie, of een telefoontje met een vriend(in). Het idee van iets positiefs later op de dag kan je door de moeilijke momenten heen helpen.

Dit waren 5 no-nonsense tips om een regelrechte ku* dag een stukje rooskleuriger te maken. Probeer ze uit, mix en match, of voeg je eigen draai eraan toe. En onthoud, morgen is er weer een dag.

Laat me weten welke tip jouw dag heeft opgefleurd! En als je vragen of meer praktisch advies nodig hebt, neem dan contact op.

Vorige
Vorige

nooit meer gevangen op de bank

Volgende
Volgende

Wat is ‘accepteren’?