Hier leer je om met meer zelfvertrouwen en plezier te genieten van je leven - zonder dat je haar de hoofdrol speelt.

Toen ik 18 was begon het echt op te vallen dat mijn dunne haar dunner werd: ik was bang.

Toen ik 19 was, had ik elk middeltje van de drogist geprobeerd en had ik heel wat checks achter de rug om uit te zoeken wtf er aan de hand was op mn hoofd.

Toen ik 20 was, kreeg ik eindelijk de diagnose alopecia en bevroor ik al mijn gevoelens erover.
Toen ik 21 was, deed ik stoer maar gaf ik enorm veel tijd en geld uit aan 'wondermiddeltjes' en behandelingen.
Toen ik 22 was, deed ik stoer maar gaf ik enorm veel tijd en geld uit aan 'wondermiddeltjes' en behandelingen.
Toen ik 23 was, deed ik stoer maar gaf ik enorm veel tijd en geld uit aan 'wondermiddeltjes' en behandelingen.
Toen ik 24 was, deed ik stoer maar gaf ik enorm veel tijd en geld uit aan 'wondermiddeltjes' en behandelingen.

Toen ik 25 was, deed ik stoer maar gaf ik enorm veel tijd en geld uit aan 'wondermiddeltjes' en behandelingen.
Toen ik 26 was, deed ik stoer maar gaf ik enorm veel tijd en geld uit aan 'wondermiddeltjes' en behandelingen.
Toen ik 27 was, deed ik stoer maar gaf ik enorm veel tijd en geld uit aan 'wondermiddeltjes' en behandelingen.
Toen ik 28 was, deed ik stoer maar gaf ik enorm veel tijd en geld uit aan 'wondermiddeltjes' en behandelingen.
Toen ik 29 was, was ik wanhopig, uitgeput en blut, dus durfde ik eindelijk naar die haarsalon te gaan, daar kreeg ik m'n eerste haarwerk.

Toen ik 30 was, raakte ik steeds meer aan haarwerk gewend en begon ik meer aan mezelf te werken en mijn alopecia steeds beter te accepteren.
Toen ik 31 was, ging mijn relatie uit en moesten mijn haarwerk en ik een nieuw huis vinden.
Toen ik 32 was, kocht ik een appartement, was ik aan het daten, begon ik mezelf opnieuw uit te vinden en voelde ik me steeds meer mezelf worden (en er kwam nog een haarwerk).

Toen ik 33 was, genoot ik van het vrijgezellenleven en werd ik weer verliefd (en er kwam nog een haarwerk).

Toen ik 34 was, verhuisde ik van Amsterdam naar Utrecht om samen te gaan wonen en werd ik zwanger.
Toen ik 35 was, kreeg ik mijn eerste dochter (en.. nog een haarwerk).
Toen ik 36 was, veranderde ik van baan en werd ik weer zwanger.

Toen ik 37 was, kreeg ik mijn tweede dochter en besloot ik een intensieve coachopleiding te volgen.
Toen ik 38 was, volgde ik mijn hart en besloot ik me te focussen op het coachen van vrouwen met alopecia.

Er kan veel gebeuren in 20 jaar... 

Middeltjes en behandelingen helpen je niet te dealen met alopecia. Ze kosten bakken met tijd, geld, emoties en energie, maar lossen niet het daadwerkelijke probleem op - dat jij te dealen hebt met een haaraandoening waardoor je je zelfvertrouwen, gevoel van vrouwelijkheid, gevoel van controle, plezier en misschien zelfs wel jezelf kwijt kan raken.

In het alopecia-proof mindset programma leer je alopecia een plek te geven, zodat je met meer zelfvertrouwen en plezier kunt genieten van je leven - zonder dat je haar de hoofdrol speelt. 

Dit ga je allemaal leren

Baas in eigen hoofd

In deze module leer je je negatieve gedachten onschadelijk te maken, zodat je met meer mildheid en liefde naar jezelf en de situatie kunt kijken. Dit helpt je om een gezond en stevig zelfbeeld te ontwikkelen en te bewaken. 

Weten wat voor jou belangrijk is, en je leven daar bewust omheen inrichten, is key voor een rijk leven met voldoening. En als de wereld zoals je 'm kende een dreun heeft gekregen omdat je alopecia hebt, is het nuttig om eens opnieuw naar jouw waarden te kijken.
Accepteren... We horen maar altijd dat je je alopecia moet 'accepteren'. Maar hoe ziet accepteren eruit? En... doe je dat? In deze module kijken we naar de verschillende fases van rouwen en krijg je verschillende oefeningen waarmee je je gevoel een plekje kunt geven. 
We leven ALTIJD 'nu', maar we zijn ook (te) veel met het verleden of de toekomst bezig. En daar kun je stress, ongemak en verdriet van krijgen. In deze module leer je kleine handige tools om met meer gemak in het hier en nu te zijn met je koppie, zodat je krachtig en met regie beslissingen kunt maken en kunt genieten van het leven. 
Nu je weet wat voor jou belangrijk is, hoe je met je negatieve gedachten en gevoelens om kan gaan én hoe je in het moment kunt blijven, rest er nog 1 ding: ACTIE! In deze module leer je waarden te vertalen in doelen en acties, en hoe je met meer rust kunt gaan doen wat je wil doen, zodat je steeds meer zelfvertrouwen gaat ervaren. 

107  lesvideo's

Bijna 3uur kijktijd , plus verschillende meditaties en visualisaties om uit te proberen.

Vol oefeningen en reflecties, die je helpen alles te vertalen naar jouw situatie en jouw doelen.

Je kan de rest van je leven inloggen en kijken, plus je krijgt alle toekomstige updates er allemaal bij. 
Toegang tot de cursus community van vrouwen die het programma ook doen en hebben gedaan. 

Koop het programma tijdelijk voor €247,- exclusief btw

100% geld terug garantie

Ik geloof enorm in dit programma. Als je binnen 7 dagen nadat je het hebt gekocht een mailtje stuurt omdat je niets nieuws hebt geleerd, krijg je je geld terug. De aankoop is dus risico-vrij.

Matchcall plannen?

Plan een vrijblijvende matchcall als je wil overleggen of het alopecia-proof mindset programma goed bij jou en je huidige situatie past.


Wat anderen zeggen over mij

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Werken met Evelien is echt een cadeau. Met liefdevolle aandacht voor de relatie én de taak maakt ze projecten grondig beter. En ze is nog leuk ook!
Arjan Vergeer - Auteur & oprichter van 365 Dagen Succesvol
Evelien is betrokken, sociaal en weet overzicht te houden. Vraag je één stap, zet ze er twee. Kortom met Evelien samenwerken is een feest.
Wouter de Jong - auteur en oprichter van Sportschool voor je geest
Ik zou mijn traject typeren als verhelderend en confronterend. Evelien gaf me het juiste zetje om zowel mentaal áls praktisch met mijn coachdoel aan de slag te gaan. Ik vond het opvallend dat het me soms moeite kostte open te zijn over mijn gedrag, en het feit dat ik me erg voor zaken schaamde. Evelien heeft dat eigenlijk weten te doorbreken, waardoor ik mijn problemen beter ben gaan inzien en er nu ook actief wat aan kan doen.
Lotte
De methodiek hielp mij met het bewust worden van bepaalde gewoontes die ik heb. Door me hier eerst bewust van te worden kon ik daarna aan de slag met verandering maken.
Thysa

Alopecia overkomt je, maar jij bepaalt welke rol het speelt. 

Wat heb ik na de cursus bereikt?

In de cursus werken we aan accepteren, positief denken, een gezond zelfbeeld onderhouden, doelen behalen, mindfulness, jezelf motiveren en zelfliefde. Na de cursus weet je hoe je alopecia de baas wordt: je kunt negatieve gedachten en gevoelens onschadelijk maken en je krijgt je (verloren) energie, motivatie en straalkracht terug.

Kan ik op elk moment beginnen?

Ja!

Ja maar ik heb geen tijd...

Je hebt je hele leven toegang, dus je kan op elk moment inloggen en beginnen / doorgaan/ nog eens (terug)kijken.

Gaat deze cursus ook over vormen van alopecia en mogelijke medicatie en behandelingen?

Nee. Deze cursus gaat niet in op hoe alopecia veroorzaakt wordt, wat de behandelmogelijkheden zijn en welke medicatie wel of niet aan te raden is. Dat laat ik aan de medische professionals. Deze cursus gaat echt over het psychosociale deel van alopecia: mindset dus :)

Hoe gaat het verder als ik me inschrijf?

Je krijgt een mail van mij met YAY WELKOM! En een mail van Huddle met je inloggegevens (Huddle is het leerplatform waar het programma gehost wordt) en een mail met de factuur. Je kan 5 minuten later beginnen!

Gaat de cursus ook over wat voor soorten haarwerken er allemaal zijn?

Nee. Deze cursus zal het onderwerp 'pruiken proberen' wel behandelen vanuit het oogpunt 'weten wat je wilt en stappen zetten die kant op' (als je ervoor kiest pruiken te proberen). Maar we gaan niet in op de verschillende soorten haar, lace front of niet, haarwerk of pruik, etc. Ook dat laat ik, voor nu, graag aan de haarsalon professionals. Uiteraard kan ik, desgewenst, je wel iets vertellen erover op basis van mijn persoonlijke ervaringen. 

Ik heb al een hele tijd alopecia. Is de cursus dan ook voor mij?

Jazeker! Ook als het niet nieuw voor je is, omdat je al een modus hebt gevonden om met jouw haarverlies te dealen, is deze cursus nuttig. Je krijgt een kijkje in de keuken van iemand anders en leert o.a. over acceptatie en zelfvertrouwen. Ik garandeer je dat je nieuwe inzichten en handige tips krijgt om met meer gevoel van regie en vertrouwen te leven. 

Kan ik dit wel zonder persoonlijke ondersteuning en coaching?

Als je de cursus helemaal volgt en de oefeningen doet, kan ik garanderen dat je een groei zal doormaken en dat je daar verschil van zal opmerken. Tijdens de live Q&A's kan je je vragen stellen aan mij en de andere deelnemers en in de community kun je altijd je vragen en ervaringen delen. Als je behoefte hebt aan aanvullende ondersteuning tijdens of na de videocursus, plannen we een intake om te kijken hoe ik je zou kunnen coachen. 

Ik ben vaak verdrietig en somber. Gaat deze cursus me daarbij helpen?

Deze cursus biedt je handvatten om met negatieve gedachten om te gaan en deze van een afstandje te kunnen bekijken en om te kunnen buigen naar positievere gedachten. Dat gezegd hebbende: deze cursus is geen vervanging is voor een huisarts of een psycholoog. Dus als je het idee hebt dat je vaker sombere gedachten hebt en verdrietiger bent dan 'normaal' is, ga dan altijd (al is het preventief) naar de huisarts. Die kan je doorverwijzen.

Ik heb de diagnose alopecia pas net gekregen. Is deze cursus dan ook voor mij?

Als je pas net hebt gehoord wat er aan de hand is, is dat voor de meeste van ons nogal een lastige enge verrassing... Juist dan is het heerlijk om te weten en te voelen dat je niet alleen bent: veel zijn je al voor gegaan en je hoeft dit alles niet alleen aan te gaan en uit te vinden. Dus ook als je aan het begin van je journey staat, is deze cursus een enorm ondersteunende fijne aankoop.

Kan ik anoniem meedoen?

Ik heb je gegevens nodig voor de inschrijving en de mails die je ontvangt, maar verder hoeft iemand te weten dat je meedoet. Als je denkt dat de live sessies niets voor jou zijn is dat no problem. Niets is verplicht en je kunt alles later terugkijken als je er niet bij wilt zijn. En als je wel mee wilt doen maar niet wilt dat andere mensen je zien tijdens de live sessies, kun je gewoon je naam veranderen op het scherm, de camera uitzetten en lekker meeluisteren :)

Alopecia-proof? Dat kan toch helemaal niet?

Alopecia-proof?Er is geen quick fix voor alopecia: accepteren en omgaan met negatieve gedachten en gevoelens zul je waarschijnlijk je hele leven in meer of mindere mate moeten doen. Maar als je mentaal lenig wordt en je mindset zo traint dat je beter wordt in dealen met de 'bijverschijnselen' van alopecia, kan je het jezelf wel 100% leuker en makkelijker maken. Dat is voor mij alopecia-proof.

Ik deal ook met haarverlies maar dat komt niet door alopecia. Kan ik dan ook meedoen?

Ja, je bent heel welkom als je je naar aanleiding van het lezen van deze pagina aangesproken voelt: alleen maar mooi als ik je zo kan helpen! De skills en thema's die we behandelen kun je op meerdere situaties toepassen, eigenlijk op elk deel in je leven! Ik heb deze cursus wel gemaakt voor vrouwen met alopecia en zal dit dus ook steeds als rode draad bewaren in de voorbeelden, oefeningen en ervaringen die ik deel. Maar doe absoluut mee als je denkt dat het je kan helpen. 

Heb ik na deze cursus mijn alopecia geaccepteerd?

Accepteren is, zoals je in de cursus zult zien, geen rechte lijn. Slechte dagen horen er nu eenmaal bij, die zijn deel van ons menszijn. In de cursus leer je beter omgaan met negatieve gedachten en gevoelens, waardoor je slechte dagen waarschijnlijk minder frequent en heftig zullen zijn. Je krijgt tools om met meer afstand en compassie naar jezelf te kijken, waardoor je meer rust en vertrouwen kunt ervaren. Zodat de scherpe randjes iets ronder zullen worden als je in een dipje zit of dreigt te raken.

Ik heb een haarsalon en wil deze cursus aan mijn cliënten aanbieden.

Superleuk om samen te werken! Stuur me een mail op evelien@alopeciacoach.com om de mogelijkheden te bespreken. 

Help! Mijn vraag staat hier niet bij. En nu?

Heb je een andere vraag? Stuur me dan een mailtje op evelien@alopeciacoach.com. 

Koop het programma, het werkboek, de transcripten en alle updates tijdelijk voor €247,- exclusief btw

nullIn dit alopecia-proof mindset programma leer je alopecia een plek te geven, zodat je met meer regie, plezier en zelfvertrouwen kunt genieten van je leven - zonder dat je haar de hoofdrol speelt. 

  • 107 videolessen
  • Bijna 3 uur kijktijd
  • Werkboek met 50+ pagina's
  • Transcripten van alle video's
  • Onbeperkt toegang + alle updates erbij
Pssst... Als je tot hier hebt gelezen en nog steeds twijfelt, bedenk je dan even hoeveel geld, energie, tranen en tijd je al kwijt bent aan al die shampoos, gels, middeltjes en behandelingen. Dan is dit programma een no brainer toch?