Heb jij ook alopecia en ben je benieuwd hoe anderen met deze haarziekte omgaan? 

Download dan Mijn alopecia dagboek en krijg een inkijkje in het leven van een vrouw met een haarwerk...

  • In 7 persoonlijke verhalen lees je:

  • Hoe het ontmoeten van een lotgenoot mijn leven radicaal veranderde (waardoor ik me eindelijk écht gehoord en gezien voelde)
  • Hoe ik erbij zat, de eerste keer op de stoel bij een haarwerksalon (en welk lifechanging inzicht dat me bracht)
  • Hoe mijn acceptatieproces verliep (hint: niet vlekkeloos)
  • Welke 5 stappen ik doorloop om met onzekerheid om te gaan (waardoor ik me er niet door laat tegenhouden)
  • Hoe een dilemma vraag ertoe leidde dat ik 'De alopecia coach' werd (met dank aan mijn vriend)


50%
Stuur me het dagboek
Vul hier je naam en mail in, dan zit het dagboek binnen enkele minuten in je mailbox.
Door mijn gegevens in te vullen ga ik ook akkoord met dat je me af en toe een mail stuurt met nieuwe verhalen, inzichten en tips!
Stuur me het dagboek


Wat anderen over het dagboek zeggen

 ❤️ Colinda

Alopecia kan zorgen voor veel onzekerheden; je kan er vaak wel over spreken met vrienden, familie en collega's, maar alleen een lotgenoot snapt echt wat je doormaakt. “Mijn Alopecia Dagboek” van Evelien voelde aan als een goed en openhartig gesprek met een lotgenoot, met iemand die hetzelfde doormaakt als ik. Dezelfde onzekerheden kwamen naar voren, alsook manieren om ermee om te gaan. Het hielp me echt om te accepteren en relativeren. Het was ook heel fijn om achteraf wat met Evelien te kunnen chatten en zo wat van m'n eigen zorgen een plaats te geven. Ik voelde me meteen een stuk minder alleen. Ik heb wat traantjes gelaten bij het lezen van het dagboek en soms is dat nodig, die opluchting, even dat verdriet de vrije loop laten. Ik vind Eveliens dagboek echt een aanrader voor iedereen die met alopecia te maken krijgt.

Na het lezen van het “Alopecia Dagboek” van Evelien, heb ik haar een mail gestuurd waarin ik mijn verhaal gedeeld heb. Behalve mijn partner, weet tot dusver niemand dat ik aan Frontale Fibroserende Alopecia lijd. Ja, “lijd”. Ik ben ijdeler dan ik dacht en eigenlijk heb ik nog het meeste last van deze ijdelheid waarmee ik nu word geconfronteerd. Ik dacht dat ik daar inmiddels wel klaar mee was, want ik ben 71 jaar oud en heb, zoals zovelen, de nodige rampspoed achter de rug. Dus eigenlijk wil ik geen aandacht besteden aan deze kwaal, maar helaas blijkt de geest nogal zwak te zijn.😂


Door het lezen van het dagboek en het daardoor nadenken over mijn haarverlies, hoop ik toch langzaam maar zeker te wennen aan de situatie en hoop ik binnenkort vrede te kunnen hebben met een haarstuk of zelfs een hele pruik. Het kunnen relativeren van het ‘probleem’ en het besef dat er werkelijk níemand is die zich druk maakt over mijn haar, helpt ernorm.😊 Bedankt Evelien!

Een succes van mij is dat ik nu dankzij jouw dagboek zelf veel beter snap waarom die pruik zo’n drempel was. Ik heb toen wel geaccepteerd van mezelf dat ik de verwijsbrief die ik daarvoor had nooit gebruikt heb, omdat ik het zo moeilijk vond, maar ik heb het eigenlijk nooit echt begrepen waarom ik zoveel verzet voelde tegen een ogenschijnlijk gemakkelijke oplossing om het in ieder geval voor buitenstaanders niet op te laten vallen.
Mooi boek, duidelijke uitleg, echt een aanrader!